Veelgestelde Vragen

Ik heb de Navelstrengschaar ontvangen, maar ik heb mij bedacht. Mag ik hem terugsturen?
Nee. De Navelstrengschaar wordt steriel aangeleverd, waardoor wij hem i.v.m. hygiëne niet meer terug in ontvangst mogen nemen.

Hoe of waar moet ik de Navelstrengschaar bewaren?
Wij raden aan om de schaar met alle informatie in de doos op een droge koele plaats te bewaren. Het is belangrijk dat de steriele verpakking niet beschadigd.

Wat is de navelstrengschaar?
De Navelstrengschaar is een medische RVS navelstrengschaar voor eenmalig gebruik, CE gecertificeerd. De navelstrengschaar wordt steriel geleverd. Steriel betekent dat de schaar is gereinigd volgens Nederlandse regelgeving en daardoor vrij is van micro-organismen. De navelstrengschaar is dus veilig te gebruiken.

Wat ontvang ik als ik de navelstrengschaar bestel?
Je ontvangt een brievenbuspakketje met:
– De Navelstrengschaar steriel in laminaat verpakking
– Gebruikersinformatie, inclusief reinigingsinstructies
– Een reinigingsdoekje (voor reiniging na gebruik)
– Een gripzakje
– Een antwoordenvelop

Hoe bestel ik de Navelstrengschaar?
Via onze website. Klik hier om door te gaan naar het bestelscherm.

Kan ik het vergulden en/of andere extra’s achteraf bestellen?
Ja, natuurlijk kan dat. Bij het bestellen van de Navelstrengschaar heb je een ordernummer ontvangen. Dit ordernummer kan je vinden in de bevestigingse-mail, de orderbon, het factuur en op je afschrijving. Vermeld dit ordernummer bij de bestelling van de extra’s en bij het invullen van het antwoordformulier. Op deze manier weten wij precies welke afwerking bij jullie Navelstrengschaar hoort.

Moet ik thuis zijn om het pakket in ontvangst te nemen?
Nee. Het is een brievenbuspakketje, dus die valt gewoon thuis op de mat, ook wanneer je er niet bent. Via MijnPost of de PostNLapp kan je de zending volgen.

Wat is de levertijd?
De levertijd bedraagt maximaal 10 werkbare dagen, mits voorradig. De levertijd voor het graveren en de eventuele nabestelling bedraagt ongeveer 15 werkbare dagen.

Hoe ziet de gravure eruit?
Voor de gravure wordt lettertype Arial of Vivaldi gebruikt. Zie de foto’s voor het eindresultaat. Je geeft je keuze gemakkelijk aan bij het invullen van het (online) antwoordformulier.

Wat moet ik weten over vergulden?
Vergulden is een chemisch proces waarbij een dunne gouden laag over het RVS vormt. Deze bewerking hoort bij de afwerking van de schaar. Dit vindt dus na het knippen van de navelstreng plaats.

Hoe reinig ik de Navelstrengschaar?
Reinig de Navelstrengschaar na gebruik onder lauw stromend water, reinig het scharnier met een (oude tanden)borstel. Droog de Navelstrengschaar met een schone doek voor het behoud van het materiaal. Vervolgens reinig je de Navelstrengschaar met het meegeleverde alcohol doekje. Tot slot ontsmet je de Navelstrengschaar door hem 15 minuten open in kokend water te leggen en hem opnieuw te drogen met een schone doek.